Aktualita ze dne 19.8.2022

Ptáci, ňamky, REKO…

Sokolnická společnost TEIR nám předvedla, že i s ptáky s pořádným zobanem lze si užít zábavu. Pan Procházka z jmenované občanské společnosti předvedl v rámci přednášky o využití soudobého sokolnictví letovou ukázku dravců a sov se základním popisem jednotlivých druhů,  nastínil postup výcviku dravce a jeho ochrany, chovu a držení. A podělil se též o různé zajímavosti a pikantnosti ze života těchto krásných zvířat. Takové ty ,,veselé příhody z natáčení“, ty chceme slyšet vždycky.  Mimochodem, tihle nádherní opeřenci mají krásná jména – Heduš, Viki, Mireček, Tvaroh….A protože na velikosti nezáleží (nebo..?:)), měli jsme radost i z těch drobnějších prcků, kterých se klienti nebáli už vůbec a mohli se s nimi seznámit z bezprostřední blízkosti.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Palačinky s borůvkovou marmeládou a jogurtem. Venku na sluníčku a v zeleni. Nejen klientům jejich konzumace, ale jak vidno i personálu jejich pečení činilo velkou nefalšovanou radost. Ano, s úsměvem jde všechno a snáz. No není tady hezky?  

Také letní venkovní grilovačka ve čtvrtek 11.8. se povedla. A  teráska hned následující den posloužila i jako provizorní kuchyňka, když za asistence personálu připravili si tu klienti s instruktorkou Alenkou piškotový dort s jahodami, zatímco klienti s instruktorkou Reginou uvnitř pekli a následně také venku zkonzumovali výborný perník. A protože dobrého není nikdy dost a je třeba ještě využít každého pěkného dne, navštívili jsme s několika klientkami zdejší novou KAVÁRNU na ZÁMEČKU s  venkovním posezením, v němž je i za vedra příjemně.

Předchozí článek
Následující článek