Léto na MATYÁŠI …a hlavně poděkování (13.8.2023)

Dnes v první řadě velké poděkování dvěma dárcům, díky nimž je už na MATYÁŠI výdejník vody zaměstnancům, v případě potřeby i klientům,  plně k dispozici. Konkrétně tedy paní Doškové a f. RETRACON Services s.r.o. resp. za f. panu  Kejvalovi. Vody dost na 2 roky, alespoň tak vše domluveno, nasmlouváno. Ještě jednou za MATYÁŠ moc a moc děkuji.

 

Několik zdravotně nejzdatnějších klientů navštívilo v Městské knihovně v Nejdku  výstavu soutěžních prací žáků ZŠ a ZUŠ.  A že  šlo o dílka skutečně podařená. Mrkněte třeba na lva a psa pod ním – ta zvířata mají výraz, mají duši. Skvělé! Obrázky nadchly i klienty. Dobrá káva na závěr vydařeného ,,výletu“ taktéž potěšila.  Pracovnicím knihovny za stálou spolupráci a pochopení pro nás velký dík, vždycky se k vám těšíme.

Paní Alenka, instruktorka sociální péče u nás a v regionu už známý guru rebornového hnutí, přivezla  z domova vlastní mimčo i krásný retro kočárek, a tak si klienti, a jak vidno, ženy i muži, v interiéru i exteriéru užili prcka, povozili, zavzpomínali….

Rostou! Paní Jana a pan Karel se s vámi tady rádi podělí, alespoň vizuálně,  z houbového úlovku z okolí Domova.

Minule kavárna Na zámečku, tentokrát restaurace Anna a tamní venkovní posezení na terase. Že se takových vyjížděk či vycházek účastní klienti, kteří zvládnou fyzicky, to je jasné. Ale pokud to je jen trochu možné, snažíme se, aby si klient užil aspoň takovou formou prostředí mimo Domov.

 

A samozřejmě jako vždycky kuchtění. Není nadto, když si  pak za hezkého počasí klienti zkonzumují to, co si napekli, venku na terase.

Foto zde a hezký zbytek léta.

Předchozí článek
Následující článek