A podzim je tu… (2.10.2023)

První podzimní dny přivítali klienti tvarohovým koláčem s ovocem, který si díky krásnému počasí vychutnali venku v areálu MATYÁŠE, kde si pochutnali i na zákuscích z nejdecké Kavárny na zámečku. Kavárně děkujeme. Foto zde.

Staří známí. Organizátoři hokejového MS v Praze a Ostravě 2024 představili oficiální maskoty turnaje. Stejně jako v roce 2015 jimi budou večerníčkoví králíci z klobouku Bob a Bobek. ,,Zvolili jsme řešení, které,  myslíme si, je skvělé. Popularita králíků z klobouku před devíti lety  byla obrovská,“ vysvětloval prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza.

A my říkáme: ,,Super volba“. 🙂  Koneckonců my měli jasno už před  několika měsíci. 🙂  V době  MS, tj. na jaře příštího roku, bude tak MATYÁŠ místem s největší koncentrací hokejových maskotů na téhle planetě. 🙂  No, to by už GD neboli Metrostav mohl nějak píárkově využít…..:)

Nakonec něco spíše soukromého, ačkoliv…. Pro své druhé camino jsem v areálu hledala něco lehkého, malého, přírodního. Nic nenašla, nakonec zřejmě poslední šutřík jsem odnesla do Santiaga už vloni.  Zato prachu, sutě, stavebního matroše všude kolem hafo. To nechceš. Den před odletem jsem na hradě MATYÁŠ (ano, stále za pav. A stojí zubem času a stavebními pracemi už značně zubožené dílo pana Holíka….vzpomínáte vy, služebně starší, na klienty manžele Holíkovi?) našla šnečí prázdnou ulitku. Křehká věcička, v jiných parametrech však vyhovující. Tož šup s ní do pytlíčku, do báglu…..a jak to bylo tentokrát dál, kudy a kde všude putovala ta, aby nakonec skončil v Atlantiku, se můžete mrknout

https://www.facebook.com/100002449159532/videos/2302328366627174/

Krásné podzimní dny ZB.

Předchozí článek
Následující článek