Aktualita ze dne 21.5.2021

Páteční pečení. Na obou klubovnách i v přilehlém okolí Domova to v pátek krásně voní. Jak víte, tradičně se v pátek peče, někdy i smaží, vaří dobroty, na jejichž konečné podobě se velmi aktivně klienti podílejí. Dle jejich přání, dle jejich chutí instruktorky vybírají společně s nimi recepty, aby pak, opět společně,  v rámci páteční kavárničky výsledky své práci při kávě či čaji, často při poslechu hudby, konzumovali. Peckou v rámci  všelijakých to receptur jeví se stále  štrůdl, závin a i když jej děláme na různé způsoby, vítězí zcela jasně klasika  – jablíčka, rozinky, skořice…Před týdnem se pekla  ,,klasika", dnes to byl závin s tvarohem a mákem a dle klientů výsledek byl …no, prostě skvělý.  A nezaháleli ani na klubovně C2, kde se stal mák rovněž hlavní ingrediencí a výsledkem byl pak výborný makovec. Všichni si pochutnali. Foto zde.


Zahradničení – i díky vám, kteří jste přispěli zeminou. Klienti si zasadili dalších pět předpěstovaných rostlinek rajčat. Ty si budou muset ještě na pěkné slunné počasí počkat v teple zimní zahrady Domova. Foto zde

Korálky a drátky. Jsme ještě plni vděku za zeminu a už bychom  rádi zase o něco poprosili. A to o korálky a drátky. Korálky jakékoliv, nejlépe dřevěné či skleněné, drátky na drátkování košíků, ošatek a podobných maličkostí, z nichž mají klienti radost. Nechceme  do rekonstrukce objektu už moc nakupovat, ale život na MATYÁŠI  jde a půjde dál, budeme se snažit aktivizovat klienty za jakýchkoliv materiálních podmínek. K tomu potřebujeme i tento materiál, který třeba někomu zůstal ve sklepě či půdě po vyklízení dětského pokojíčku, dílničky apod. Velice předem děkujeme nejen za korálky a to ostatní, ale za celkovou podporu, kterou vnímáme a která nás moc těší a pomáhá.  Kontakt jako minule u ,,hlíny" – viz níže. Za Domov ředitelka.

Předchozí článek
Následující článek