Aktualita ze dne 8.10.2014
Dny mezinárodní kuchyně pokračují. Ve středu 1.10.2014 jsme zůstali pěkně doma v Čechách a dali si polévku s játrovými knedlíčky, moravského vrabce (aby strava byla pěkně vyvážená v rámci celé ČR) , houskový knedlík a hlávkové zelí. Foto zde.
Dnes jsme vyrazili do Irska. Tamní kuchyně stojí na mase, ale jednou ze základních potravin jsou zde všudypřítomné brambory, jejichž pěstování bylo v zemi zavedeno už v 16. století a brambory pak významně ovlivnily irskou historii. Základním stavebním kamenem irské kuchyně jsou kvalitní a čerstvé suroviny, které jsou darem místní přírody. Zelené pastviny a dlouhé mořské pobřeží zajišťují přísun kvalitního jehněčího, hovězího a vepřového masa, ryb a mořských plodů. V Domově nás dnes čekala brokolicová polévka s vločkami, vepřové na pivě a medu, bramborová kaše s kapustou. Moc chutnalo. Foto zde.