Aktualita ze dne 17.9.2014

Dny mezinárodní kuchyně pokračují. JÓ ÍZLÉS! Maďarská kuchyně se vyznačuje kaloricky bohatými jídly, využívá maso, sladkovodní ryby a zeleninu jako rajčata, papriky, dýně, kysané zelí. Typickým kořením je mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Často se používá i zakysaná smetana. Z pečiva je oblíbený bílý chléb. Historicky vychází maďarská kuchyně z tradice kočovných pastevců: jídlo muselo být rychle hotové a zasytit, připravovalo se ve velkých objemech – odtud obliba vaření v kotlíku. My dnes na louce nevařili, ale  od našich jižních kolegů si  ,,vypůjčili"  jáhlovou polévku a maďarský guláš s knedlíkem. Podívejte se zde.

Předchozí článek
Následující článek